Een ruzie tussen twee families, ontstaan na een verbroken relatie is, dinsdagmiddag, nadat een 28-jarige vrouw met haar auto door de andere partij was klem gereden, zodanig geëscaleerd dat agenten peperspray hebben moeten gebruiken om twee vechtersbazen te scheiden. Er zijn drie arrestaties verricht.

Dindagmiddag werd op de Ringbaan Oost in Tilburg omstreeks 12.45 uur een 28-jarige Tilburgse met haar auto klemgereden door een auto bestuurd door een 31-jarige Tilburgse. De 31-jarige vrouw en haar moeder stapten uit en sloegen voorzover nu uit verklaringen duidelijk is geworden, de 28-jarige vrouw. Slachtoffer en verdachten zijn bekenden van elkaar en hebben al enige tijd ruzie nadat de ex-vriend van de 31jarige vrouw een relatie begon met de 28-jarige vrouw.

Het slachtoffer raakte naar eigen zeggen in paniek en reed snel weg, daarbij reed zij tegen de auto van de andere partij aan.

Het slachtoffer ging daarop met de agenten naar haar woning in de wijk Goirke. Daar was ook haar 33-jarige vriend. Terwijl de agenten met het slachtoffer spraken die haar relaas deed, werd er aan de voordeur aangebeld. Er bleek een ´delegatie' van circa 7 a 8 personen van de familie van de andere partij voor de deur te staan. Onmiddellijk richtte een man, een naar later bleek eveneens 33-jarige Tilburger zijn woede op de 33-jarige bewoner. Beiden raakten met elkaar in gevecht. De agenten vroegen met spoed assistentie van collega's aan omdat de vechtpartij escaleerde. De dienders hebben daarop peperspray gespoten in het gezicht van de 33-jarige man die aan de voordeur was gekomen. Hij kalmeerde hierna waarna beide vechtersbazen zijn aangehouden. Aan het teambureau Noord meldde zich korte tijd later de moeder en dochter die betrokken waren bij het incident op de Ringbaan Oost. De 31-jarige Tilburgse is aangehouden. Ook van haar moeder zal een verklaring worden opgenomen

Het politieteam Wilhelminapark stelt een nader onderzoek in. Overigens heeft de politie al eerder bemoeienis gehad met deze families over deze ruzie.
 
bron:Politie Midden en West-Brabant