Mede naar aanleiding van een melding via het meldpunt Meld Misdaad Anoniem, stuitte agenten dinsdagmorgen op een, in bedrijf zijnde hennepkwekerij in de Lange Nieuwstraat te Tilburg. Nadat de agenten een onderzoek hadden ingesteld in de loods, troffen ze in een verborgen ruimte een kwekerij aan waar op dat moment 500 planten bloeiden. Doordat er in deze verborgen ruimte geen luchtmogelijkheid aanwezig was en daarnaast de temperatuur enorm opliep, werd de brandweer in kennis gesteld. Nadat de brandweer het overtollige water in de ruimte had weggepompt en meerdere luchtgaten had aangebracht, startten de agenten met het ruimen van de kwekerij.

Alle aangetroffen benodigdheden werden ter plaatse vernietigd. De stroom bleek buiten de meterkast om afgetapt te zijn waardoor er een brandgevaarlijke situatie ontstond. De politie stelt een onderzoek in naar de eigenaar/huurder van het pand en mogelijke handlangers die betrokken zijn geweest bij de inrichting.

De Tilburgse politie maakt regelmatig capaciteit vrij om kwekerijen te ruimen. Hiermee geeft de politie ook invulling aan het eerder gesloten hennepconvenant met de Gemeente, Woningbouwverenigingen, O.M. , Essent en andere partners. Bij de actie van vandaag waren 11 agenten betrokken. Tevens verleenden Essent, het BAT en de brandweer ondersteuning.
 
bron:Politie Midden- en West Brabant