De politie heeft twee mannen aangehouden die ervan worden verdacht in juni dit jaar een gewapende overval te hebben gepleegd bij een bedrijf aan de Neutronweg in Utrecht.

Op zaterdag 4 juni 2005 omstreeks 15.45 uur kreeg de politie de melding dat er een gewapende overval was gepleegd bij een bedrijf op de Neutronweg. Twee beveiligingsbeambten zouden twee inbrekers op heterdaad hebben betrapt. Daarbij zou door de twee daders een vuurwapen op het hoofd zijn gezet van à©à©n van de beveiligingsbeambten aldaar. Twee verdachten zouden zijn gevlucht in de richting van de Zuilensering.

Agenten keken in de omgeving uit naar de verdachten. Naar aanleiding van een tip van een getuige kregen agenten via de Gemeenschappelijke Meldkamer Utrecht even later het verzoek om uit te kijken naar een grijze taxi. Op de Uraniumweg had à©à©n van de verdachten bij een bedrijf gevraagd om een taxi voor hem te bestellen. De medewerker van het bedrijf vertrouwde dit niet, aangezien de kleding van de persoon gescheurd was, en belde de politie. De politie gaf de taxichauffeur met daarin de mogelijke verdachte op de Elektronweg een stopteken. In verband met de vuurwapenindicatie startte de politie een uitpraatprocedure. De politie hield de verdachte, een 23-jarige man uit Culemborg, aan. Ook werd de taxichauffeur, een 56-jarige man uit Maarssen, aangehouden, omdat het voor de politie niet duidelijk was of hij bij de overval betrokken was. Zij werden geboeid overgebracht naar het politiebureau en ingesloten voor verhoor. De 56-jarige taxichauffeur bleek na verhoor niets met de overval te maken te hebben en werd direct in vrijheid gesteld.

Uit technisch onderzoek van de politie kwam in augustus nog een tweede verdachte naar voren. De verdachte, een 36-jarige man uit Culemborg, werd op dinsdag 30 augustus in zijn woning aangehouden. Beide verdachten zitten vast en moeten zich binnenkort verantwoorden voor de rechter. 
 
bron:Politie Utrecht