Politieagenten zagen zaterdag 29 juli omstreeks 05.30 uur dat een hen bekende man zich verdacht ophield in de Zuiderhagen in Enschede. Zij ontdekten vervolgens dat op een deur van een winkel verse braaksporen zaten. De verdachte ging er rennend vandoor waarop de agenten hem volgden. De man wist echter te ontkomen. De agenten gingen even later op weg naar de woning van de verdachte, een 37 jarige Enschedeër. Zij zagen de man op het Gronausevoetpad, nu echter op een fiets. Hij ging er weer vandoor maar wist dit keer niet te ontkomen. De agenten hielden hem op de Lageweg aan.

De man bleek een tas bij zich te hebben met diverse goederen, waaronder een laptop en een camera. Ook troffen de agenten inbrekerswerktuigen bij hem aan.
Onderzoek heeft inmiddels uitgewezen dat de goederen die de verdachte bij zich had, afkomstig zijn van diefstal uit een horecagelegenheid aan de Boulevard 1945. De 37 jarige man heeft de inbraak bekend. Hij was het pand binnengekomen door een raam te forceren. Daarna ging hij naar de Zuiderhagen en probeerde daar in een winkel in te breken. Hier bleef het bij een poging. Wel is schade ontstaan aan de deur van het pand.Beide gedupeerden deden aangifte. De verdachte is in verzekering gesteld en opgesloten. De politie maakt proces-verbaal tegen hem op.

bron:Politie Twente