De aanhouding van de vader van de 37-jarige vrouw uit Geleen die zondag 16 juli 2006 bij een woning aan de Van Pallandstraat in Sittard op gewelddadige wijze om het leven kwam, was een weloverwogen actie van de politie. Een leider van het onderzoek was die nacht samen met de plaatsvervangend chef van de basiseenheid naar de woning van de ouders van het slachtoffer gegaan om het overlijdensbericht over te brengen.

De politie had gaande het onderzoek informatie dat het nieuws over de dodelijke steekpartij al ruim bekend was en zelfs op internet te lezen was. Reden genoeg om de ouders van het slachtoffer zo spoedig mogelijk in te lichten. Overigens is de werkwijze van de politie er steeds op gericht een slechtnieuwsbericht zo snel mogelijk over te brengen. Dit om te voorkomen dat betrokkenen dit via de media of op andere wijze vernemen.

De schoonzoon van de vader van het slachtoffer, die gewond in het ziekenhuis lag, heeft de politie ingelicht over de situatie bij zijn schoonouders.

Nadat de vader van het slachtoffer van het gebeuren op de hoogte was gesteld, reageerde de man zeer emotioneel en werd zelfs agressief. Hierop hebben de politiemensen een arts van de Nightcare ter plaatse laten komen en ook andere familieleden gewaarschuwd. Desondanks was de man op dat moment niet voor rede vatbaar en uitte hij dreigementen. Op basis van die situatie en in verband met het waarborgen van de veiligheid voor anderen en voor hem zelf werd de man vervolgens aangehouden.

Omstreeks 02.30 uur was de man aan het Bureau. Daar is op verzoek van de politie een arts van de DGD bij hem geweest. Nadat de man enigszins tot rust was gekomen heeft dezelfde arts hem omstreeks 05.30 uur naar zijn woning gebracht.
 
bron:Politie Limburg-Zuid