Naar aanleiding van een inbraakmelding in de Aldenhof te NIjmegen onderzochten agenten woensdagavond een woning in Nijmegen. Daarbij werd geen inbreker maar een werkzame kwekerij aangetroffen.

Toen agenten met behulp van een ladder de woning in de Aldenhof binnengingen, troffen zij 104 wietplantjes aan op de zolder. De kwekerij was in werking. De 65-jarige bewoonster, die even later thuiskwam, is door de politie aangehouden en gehoord. De plantjes en de voor de kweek aanwezige apparatuur zijn in beslag genomen en vernietigd. De elektriciteitsmaatschappij heeft aangifte gedaan van diefstal van stroom.

Terwijl de plantjes van deze kwekerij geruimd werden, kreeg de elektriciteitsmaatschappij klachten over haperende verlichting in een andere woning. Uit onderzoek bleek dat hier elektriciteit werd afgetapt waarop ook een onderzoek in deze woning in de wijk Zwanenveld werd verricht. In de woning trof de politie op zolder een afgesloten deur aan. Omdat de bewoonster niet in het bezit van een sleutel was, is de deur door agenten opengebroken. Op deze zolder werd een in werking zijnde kwekerij aangetroffen met 98 planten en 120 stekjes. Ook bij deze kwekerij zijn alle goederen in beslag genomen en vernietigd. De bewoonster van het pand is door de politie gehoord.
 
bron:politie Gelderland-Zuid