De politie heeft dinsdagmorgen, om 07.00 uur, een inval gedaan in zes woningen in de gemeente Amersfoort en trof daarbij een grote hoeveelheid verdovende middelen en wapens aan.

De actie vond plaats naar aanleiding van binnengekomen informatie en een langdurig vooronderzoek. De invallen vonden plaats in woningen op de Graaf Janlaan, de Tapuitstraat, de Woestijgerweg, het Wolfseind en de Leusderweg.

Tijdens de huiszoekingen werden diverse soorten vuurwapens, waaronder jachtgeweren, een revolver, luchtdrukwapens en replicavuurwapens, en bijhorende munitie aangetroffen. Ook troffen de rechercheurs een zogenaamde exercitiehandgranaat aan.

Naast de vuurwapens werden ook allerhande andere wapens gevonden zoals messen, een boksbeugel, stroomstootwapen en traangasbusje.

In een aantal woningen stuitte het onderzoeksteam op een hoeveelheid verdovende middelen. Het ging hier om een aantal plakken hasj, enkele wikkels cocaïne en ruim 300 XTC-pillen.

In totaal werden er vijf verdachten aangehouden. Het ging allen om bewoners van Amersfoort, respectievelijk van de leeftijden 19, 27, 31, 37 en 43 jaar.

Vier verdachten zijn ingesloten en worden nader gehoord. De aangetroffen wapens en verdovende middelen zijn inbeslaggenomen.  De politie zet het onderzoek voort.
Bij de actie kreeg de politie ondersteuning van de douane en het EOC.
 
bron:Politie Utrecht