Vrijdagavond 15 september zal de politie Gelderland-Zuid opnieuw een oproep doen aan getuigen van de gewapende beroving van een 25-jarige Nijmeegse op de Witteweg in Malden op 8 augustus van dit jaar. Deze oproep zal gedaan worden tijdens of na het programma "Hart van Nederland" dat rond 22.30 uur wordt uitgezonden via SBS6. Op de genoemde datum werd de vrouw, onder bedreiging van iets dat op een vuurwapen leek, beroofd van haar portemonnee.

Eerder is via het AVRO-programma Opsporing Verzocht al een oproep gedaan maar dat leverde geen concrete resultaten op. Inmiddels is de politie op zoek naar een specifieke getuige die het slachtoffer kort voor de beroving heeft gesproken. Het gaat om een man van 55 à 60 jaar oud die op een bankje zat op de hoek van de Witteweg met de Scheidingsweg. Deze man was gekleed in wielerkleding en had een mountainbike bij zich. Het slachtoffer heeft kort met deze man gesproken over haar hond Deze getuige heeft de dader mogelijk twee maal voorbij zien komen.

De recherche van het district Tweestromenland vraagt mensen die informatie hebben zich te melden via 0900 – 8844. Na de uitzending kan dit ook via het nummer van de opsporingstiplijn 0800 – 6070. Ook Peter R. de Vries is aan SBS6 verbonden, of de politie ook van zijn diensten gebruik maakt is nog niet bekend.

bron:Politie Gelderland-Zuid