De politie van Hollands Midden waarschuwt voor een vorm van oplichting waarbij het schoonmaak- en glazenwasserbedrijf Victoria uit Alphen aan den Rijn haar diensten aanbiedt maar niet nakomt. Bij de politie zijn inmiddels drie zaken bekend waarbij bewoners zijn opgelicht. Een bewoner uit Gouda, Bodegraven en Waddinxveen hebben aangifte danwel een melding gemaakt van het feit dat zij gedupeerd zijn door het schoonmaakbedrijf.

Werkwijze

In alle drie de gevallen is er bij de bewoner in december 2006 een man aan de deur geweest die aangaf van het schoonmaakbedrijf Victoria te zijn. De bewoner kon bij hem vooraf een stempelkaart kopen á 25 euro zodat het eerste half jaar van 2007 de ramen zouden worden gewassen en er geen geld meer aan te pas hoefde te komen. Toen in januari en februari van 2007 niemand langs kwam om de ramen te wassen belden de bewoners op naar het bedrijf. Het opgegeven telefoonnummer was niet juist en zij kwamen erachter dat het bedrijf helemaal niet bestond.De politie heeft naar aanleiding van de aangiftes een onderzoek ingesteld naar de oplichter; dit heeft echter niet tot een aanhouding geleid. De politie wil bewoners echter wel waarschuwen.

Voorkom oplichting

De politie waarschuwt voor dit soort vormen van oplichting. Om oplichting te voorkomen kan voor betaling gevraagd worden naar een telefoonnummer. Door dit telefoonnummer te bellen kan vooraf geverifieerd worden of het bedrijf bestaat. Daarnaast kan het KvK-nummer gevraagd worden en gecheckt worden op internet in het handelsregister via www.kvk.nl.

 

bron:Politie Hollands Midden