De politie in Wageningen heeft twee 17-jarige Wageningers en een 17- en 18-jarige Edenaar aangehouden, omdat zij worden verdacht van verschillende brandstichtingen in Ede en Wageningen. Met name de Edenaren zouden zich hieraan schuldig hebben gemaakt. De verdenking tegen de jongens rees, omdat zij zelf een aantal branden hebben gemeld en menigmaal nog voor de brandweer al ter plaatse bleken te zijn.

Met name in de tweede helft van oktober zag de brandweer zich geplaatst voor een aantal branden, waarvan bij de Technische Recherche van de politie het vermoeden rees dat zij wel eens aangestoken zouden kunnen zijn. De incidenten speelden zich af in Wageningen (9) en Ede (5). Hoewel het met name om branden ging in (afval)containers was er op 13 oktober sprake van brand in een onbewoond pand aan de Wageningse Marijkeweg. Maar ook bladafval, bomen en een kleed op een balkon aan de Ernst Carisimirlaan in Ede zijn in brand gestoken.

Aangehouden
Naar aanleiding van een ingesteld politieonderzoek konden de verdachten op 3 en 5 november worden aangehouden in Wageningen. Zij hebben inmiddels aangegeven dat zij in verschillende samenstellingen betrokken zijn bij de verschillende brandstichtingen. De jongens verklaren hun gedrag uit fascinatie voor het vuur en de daarbij op gang komende hulpverlening. Die werd door hen in een aantal gevallen ook vastgelegd om via internet met anderen uit te wisselen. Door de politie is proces-verbaal tegen de jongens op gemaakt. Overigens wordt het onderzoek nog voortgezet.
 
bron:Politie Gelderland-Midden