De politie in Wijchen is op zoek naar een spookrijder in een zilvergrijze auto, mogelijk een nieuwe BMW, verlaagd model, die zondagavond rond 22.35 uur met zeer hoge snelheid en groot licht over de Graafseweg in Wijchen reed in de richting van Nijmegen.

Vermoedelijk heeft de nog onbekende bestuurder of bestuurster vanaf de Oosterweg links de rotonde genomen om vanaf daar tot aan de Havenweg over de verkeerde weghelft te rijden. Daarbij zouden zeker 8 voertuigen hebben moeten uitwijken. Door alert reageren van deze toegemoetkomende automobilisten kon een aanrijding worden voorkomen.

Een getuige geeft aan dat het voertuig ter hoogte van de Havenweg via de middenberm naar de juiste rijbaan is gereden. Daarbij heeft het voertuig vermoedelijk aan de rechterzijde schade opgelopen. Bij de kruising met de Nieuweweg en de Weg door de Berendonck is de auto richting Nijmegen gereden.

Getuigen die de spookrijder hebben gezien of mensen die menen de auto te herkennen mogelijk in combinatie met schade, worden gevraagd om contact op te nemen met het politieteam Wijchen op telefoonnummer 0900-8844.
 
 
bron:Politie Gelderland-Zuid