De politie van Zaltbommel heeft deze week enkele zaken opgelost, waarin personen gedupeerd werden door oplichting. Een 33-jarige man uit Zaltbommel en een 26-jarige man uit Rossum zijn verhoord.

Ongewenste post
In het eerste onderzoek is een 33-jarige man uit Zaltbommel gehoord voor oplichting. De man wordt ervan verdacht een ongevraagd pakketje geleverd te hebben aan een bedrijf. Omdat het pakketje door de verdachte onder remboers werd verzonden en door het bedrijf aangenomen, ontving de verdachte geld. Nadat de ontvanger het pakketje geopend had, bleek er niets van waarde of wat besteld was in te zitten.
De politie adviseert alert te zijn op niet bestelde pakketten, waarvoor betaald moet worden. De remboershoogte wordt namelijk bepaald door de verzender.

Concertkaartjes
Deze week is ook een 26-jarige man uit Rossum gehoord voor oplichting. De man verkocht via internet kaartjes voor muziekconcerten. Na het overmaken van een geldbedrag ontvingen de kopers echter geen kaartjes. Volgens de verdachte was hij onzorgvuldig geweest met zijn verzending. De man is na het afleggen van zijn verklaring ingesloten, omdat hij nog een gevangenisstraf had openstaan voor een eerder gepleegd delict.
 
bron:politie Gelderland-Zuid