De politie Zeeland heeft ruim twintig thuiskwekerijen aangetroffen in Zeeuws-Vlaanderen. De kwekerijen waren ondergebracht in en bij woningen, in de gemeenten Hulst en Terneuzen. Bij de zoeking onder leiding van een rechter-commissaris werden ook wapens aangetroffen.

Het aantal hennepplanten wordt geschat op enkele duizenden. In een twintigtal woningen waar vanmorgen vanaf 9.00 uur is binnengetreden door de politie, werd hennep aangetroffen. De hennep wordt afgevoerd en vernietigd. De aangetroffen wapens betreffen twee vuistvuurwapens met munitie. Ook zijn grote contante geldbedragen en vier luxe personenauto's in beslaggenomen.

Politieonderzoek leidde tot deze actie, waarbij 150 medewerkers van de politie Zeeland bij betrokken zijn. Bij de zoeking zijn ook medewerkers van DELTA Netwerkbedrijf BV aanwezig. Zij voeren controles uit op de energiemeters en stellen zonodig de situatie veilig. Als geconstateerd wordt dat er sprake is van illegale stroomvoorziening, zal een proces-verbaal opgemaakt worden voor diefstal van stroom.

Dertien personen zijn aangehouden. Zij worden verdacht van overtreding van de opiumwet en diefstal van stroom, cq van verboden wapenbezit. De zoekingen zijn rustig verlopen.

bron:OM