Het rechercheteam dat de dood van Nijmegenaar Louis Sà©và¨ke onderzoekt heeft dinsdagavond een passantenonderzoek gehouden. Ook is de zaak aan de orde gekomen in Opsporing Verzocht. Dinsdagavond namen 28 agenten in de Nijmeegse binnenstad deel aan een passantenonderzoek.

Het was die avond precies een week geleden dat Sà©và¨ke in de Van Welderenstraat werd doodgeschoten. Voor het tijdstip van dinsdagavond is gekozen om zo mensen te kunnen treffen die in vaste wekelijkse patronen van verenigingsactiviteiten of iets dergelijks zitten en zo misschien iedere week langs de plek komen waar het misdrijf gepleegd is. De politie heeft 900 flyers uitgedeeld met informatie en vragen die de politie heeft. Ook zijn er posters opgehangen in diverse horecagelegenheden. De reacties van het publiek waren zeer positief. De politie heeft tijdens dit onderzoek negen tips binnengekregen. Ook is er met mensen gesproken die tot nu toe met het buurtonderzoek niet thuis waren en die dus nog niet als mogelijke getuige gehoord waren.

Opsporing Verzocht
In het programma Opsporing Verzocht heeft de politie een signalement van de vermoedelijke dader vrijgegeven en de vluchtroute die deze genomen heeft. Meer details in het opsporingsbericht elders op deze site. De uitzending heeft tot nu toe zeven tips opgeleverd. Alle tips, zowel uit passantenonderzoek als uit Opsporing Verzocht, worden de komende dagen nagetrokken.

bron:Politie Gelderland-Zuid

Bekijk ook deze populaire persberichten

Trending

Popular