In de nacht van maandag op dinsdag 13 december 2005 vond er tussen 00.15 uur en 01.45 uur in een flatgebouw aan de Wagenaarstraat in Geleen een verkrachting plaats. Slachtoffer was een 58-jarige inwoonster van Geleen die in een lift van het flatgebouw op zeer ernstige wijze door een man werd mishandeld en verkracht.

Het slachtoffer werd eerst door de dader mishandeld. Hierbij werd de vrouw meerdere keren in haar gezicht geslagen, waardoor dit opgezwollen en bebloed raakte. Daarna vergreep hij zich aan de vrouw. Nadat de dader de portemonnee en de mobiele telefoon van het slachtoffer had afgepakt, ging hij ervandoor. Het slachtoffer werd met diverse verwondingen aan haar hoofd overgebracht naar het ziekenhuis.

De politie startte een uitgebreid onderzoek. Zij werkt met een team van 15 politiemensen aan de zaak.  Onderdeel van het onderzoek is een uitgebreid buurtonderzoek, waarmee dinsdagmorgen werd begonnen.

De politie beschikt nog niet over een goed signalement van de dader. Uit het verhoor van het slachtoffer hoopt zij daarover meer duidelijkheid te krijgen.

De politie Limburg Zuid vraagt getuigen zich te melden (0900-8844, lokaal tarief).
 
bron:Politie Limburg-Zuid