Op woensdag 7 juni werd bij de politie door een 15 jarige Almelose aangifte gedaan van aanranding. Het meisje fietste omstreeks 20.00 uur op het fietspad naast de Wierdensestraat in Almelo. Op de kruising Aadorpsweg met de Almelosestraat in Wierden werd zij vermoedelijk al opgewacht door de dader. Deze reed op een oud, witkleurige damesbrommer en ging op een bepaald moment naast haar rijden. Aanvankelijk ging hij met haar een gesprek aan en uiteindelijk werd hij handtastelijk. Nadat de 15 jarige haar belager van zich af wist te duwen, dwong hij haar te stoppen, vlak voor de Wierdensebrug.

De 15 jarige heeft toen met zwaaiende armbewegingen geprobeerd de aandacht van voorbijgangers te trekken. Volgens haar hadden mensen dat wel gezien, maar er was niemand gestopt. Op het moment dat er een fietser naderde, ging de dader er vandoor.
Getuigenoproep:
De politie wil graag in contact komen met deze passerende fietser, een blanke man, gezet postuur, donkerblond haar, kalend. De fietser droeg een zonnebril en gestreepte kleding.
Ook roept de politie andere getuigen op zich te melden via telefoonnummer 0900-8844 of Bel Misdaad Anoniem 0800-7000.

Van de dader is het volgende signalement bekend:
Ongeveer 20 jaar oud, 1.80m lang en normaal postuur, licht getinte huidskleur, zwart haar in stekeltjeskapsel met gel, dun streep ringbaardje met een streepje over de kin. Hij was gekleed in een spijkerbroek en een jas. Hij sprak met een Twents accent. En hij reed op eerder genoemde witkleurige en roestig, oud model damesbromfiets.
 
 
bron:Politie Twente