De politie is op zoek naar getuigen van een inbraak, vernielingen en brandstichtingen die het afgelopen weekend hebben plaatsgevonden in het Oost-Groningese Bellingwolde. Zaterdagavond omstreeks 22.20 uur werden op de Hoofdweg in Bellingwolde twee fietsen aangetroffen waarvan de banden in brand waren gestoken. Een omwonende heeft de brand geblust.

Omstreeks diezelfde tijd of even eerder lag er op de Sportweg in Bellingwolde een brandende motorkettingzaag. Enkele uren later even na middernacht werd er op de oprit van een woning aan de Groene Kruislaan een fles met brandende benzine aangetroffen.Vermoedelijk zijn de spullen en de benzine afkomstig van een inbraak in een pand aan de Tweede Bouwtelaan.

 

De brand heeft vermoedelijk zaterdagavond plaatsgevonden. Er zijn onder meer enkele motorkettingzagen meegenomen en een voorraadje benzine. Op zondagmorgen bleek dat er bij het Dollard College aan de Hoofdweg een groene PTT-brievenbus lag met het nummer 87. Tevens was een fietsenrek verplaatst en een prullenbak leeggegooid.
De politie heeft inmiddels een uitgebreid buurtonderzoek ingesteld, maar heeft nog niet iedereen gesproken. Zij die iets weten van de vernielingen worden verzocht contact op te nemen met de politie in Winschoten, telefoon 0900-8844 (lokaal tarief).
 
bron:Politie Groningen