De politie komt graag in contact met mensen die met hun informatie kunnen bijdragen aan de aanhouding van de daders van een overval op een autohandelaar in Hoogeveen. De 39 jarige autohandelaar heeft zijn bedrijf onder de naam Autohandel Drijber gevestigd aan de Parmentierweg in Hoogeveen. Donderdagmiddag rond 17.00 uur is hij daar overvallen en beroofd van de dagopbrengst, waarvan het bedrag uit onderzoeksbelang niet bekend gemaakt wordt, van zijn bedrijf.

Het ging bij de dader om vier mannen, die er na de overval vandoor gingen in een grijze VW Bora. Daarmee zijn ze vanaf de Parmentierweg via de Europaweg naar de Edisonstraat gereden waar ze op een parkeerterrein bij een te huur staand bedrijfspand zijn overgestapt in een blauwe Audi. Vandaar ontbreekt ieder spoor. Al gauw kwam de politie er achter, dat de VW Bora op zaterdag 27 augustus was gestolen in Zwolle.

Volgens de overvallen autohandelaar, die veel zaken doet met Oost Europeanen, zou het bij de overvallers gaan om Poolse mannen. De politie wil graag weten waar de blauwe Audi met z'n inzittenden is gebleven. Mensen die over informatie beschikken worden verzocht te bellen met 0900-8844.
 
bron:Politie Drenthe