De politie in Schagen is opzoek naar getuigen van een aanranding die plaats vond in de nacht van woensdag 5 op donderdag 6 april 2006 omstreeks 01.50 uur op de Mensweg in Schagen De vrouw liep vanuit het centrum van Schagen (Paasvee) over de Menisweg. Nabij de kruising  met het fiets- en wandelpad naar de wijk Molenbuurt werd zij door een onbekende man vastgegrepen en de bosjes ingetrokken.

Het slachtoffer begon daarop zich te verzetten en te gillen. Dit trok de aandacht van een passant die haar te hulp schoot. De aanrander maakte zich hierop uit de voeten. De vrouw liep bij de aanranding diverse schaaf- en blauwe plekken op. Emotioneel was zij zeer ontdaan. Meerdere eenheden die in dienst waren in verband met de Paasvee hebben de buurt van de Menisweg afgezocht. Hierbij werd de verdachte niet meer aangetroffen.

De verdachte is een man met een licht getint uiterlijk, leeftijd ongeveer 20 jaar en een lengte van ongeveer 1,70 meter. De man was donker gekleed en hard kort geknipt goed verzorgd donker haar.
De politie gaat er van uit dat meerdere mensen het hulpgeroep van het slachtoffer moeten hebben gehoord of op andere wijze getuige zijn geweest van het incident. Zij worden verzocht contact op te nemen met de recherche in Den Helder, tel.nr. 0900-8844 (lokaal tarief).
 
bron:Politie Noord Holland Noord