Op dinsdagavond omstreeks 21.00 uur werd een snackbar aan de IJsselmeerstraat in Den Helder overvallen door een gewapende man. Hij bedreigde een medewerkster en eiste geld. Na zijn daad verdween de overvaller in de richting van de Zuiderzeebuurt.

Een 26-jarige vrouw was in de snackbar aan het werk. Zij stond de vloer te vegen. In de snackbar stond ook een bezoeker die op zijn bestelling stond te wachten. Plotseling greep de man de vrouw beet en bedreigde haar met een vuurwapen. De man eiste het geld uit de kassa. Nadat hij het geld had gekregen wilde hij door de deur naar buiten. Hier kwam juist de eigenaresse van de zaak aan. Er ontstond bij de deur een woordenwisseling waarna de overvaller er vandoor ging in de richting van de Zuiderzeebuurt.
De overvaller was een man van ongeveer 23 tot 27 jaar oud met een lengte van ongeveer 1.65 meter. Hij had een Hindoestaans-Surinaams uiterlijk en sprak Nederlands met een accent. De man had een fors (fatsig) postuur en een snorretje. De man was gekleed in een zwarte gewatteerde 3/4 jas met een capuchon met bruine bontrand. Ook droeg hij een muts.
De politie zoekt eventuele getuigen die iets van deze overval hebben gezien of de dader naar aanleiding van het signalement herkennen. In het bijzonder zoekt de politie drie jongens die kort voor de overval nog in de snackbar zijn geweest. De recherche in Den Helder is bereikbaar via tel.nr. 0900-8844 (lokaal tarief).
 
 
bron:Politie Noord Holland Noord