De politie heeft een rechercheteam van tien medewerkers opgestart om de daders van de bedrijfsinbraak aan de Venrayseweg op te sporen. Bij hun vlucht hebben de inbrekers twee personeelsleden verwond, waarvan à©à©n ernstig. De medewerkers zijn allebei opgenomen in het ziekenhuis. De politie vraagt getuigen contact op te nemen met de politie basiseenheid Horst via 0900-8844 (lokaal tarief).

De onbekende daders werden dinsdagavond omstreeks half negen betrapt toen ze bezig waren met de inbraak. Op dat moment stonden de twee medewerkers een vrachtauto te laden. Het gaat om een 19-jarige man uit Hegelsom en een 51-jarige man uit America. Deze twee wilden de inbrekers insluiten op het bedrijfsterrein door snel de poort te sluiten. De inbrekers reden echter met een Citroën personenauto dwars door de poort en reden daarbij de twee personeelsleden aan, die er nog achter stonden. De 51-jarige man is met ernstige verwondingen opgenomen in het ziekenhuis in Maastricht en de 19-jarige man is opgenomen in het ziekenhuis in Venlo.

De politie vermoedt dat het in totaal om drie verdachten gaat van Noord-Afrikaanse afkomst. Ze zijn met de Citroën personenauto gevlucht richting de A73 of richting het centrum van Horst. Dit voertuig moet aan de voorzijde schade hebben. Het technisch onderzoek op het bedrijfsterrein is inmiddels afgerond en het rechercheteam gaat verder met het onderzoek. Een buurtonderzoek maakt daar deel van uit.

Bron: Politie Limburg-Noord