Burgers van Sassenheim, Warmond, Voorhout (Teylingen) of Oegstgeest die vinden dat er veel te hard gereden wordt op een bepaalde weg in hun buurt kunnen daar wat aan doen Voor het voertuig springen en de bestuurder aanspreken is natuurlijk geen optie. Wat kan dan wel? Politieteam Oegstgeest hoort geregeld deze klacht vanuit haar werkgebied Teylingen en Oegstgeest. Deze klacht kwam ook naar voren in de Politie Monitor Bevolking van vorig jaar. Het politieteam wil daarom samen met Oegstgeestenaren en Teylingers hardrijders aanpakken. "Wie helpt er mee aan het verbeteren van de verkeersveiligheid?" is de vraag die de politie nu aan de burgers stelt.

Langs de wegen binnen de gemeenten Teylingen en Oegstgeest houdt de politie regelmatig snelheidscontroles. Dit gebeurt zowel door vaste camera's als door mobiele teams. Ondanks deze controles kan het zijn dat er in uw omgeving wegen zijn waarvan u vindt dat er te hard gereden wordt en waarvan u van mening bent dat nu juist daar gecontroleerd zou moeten worden. Vanaf vandaag kunt u dit aangeven bij de politie via [email protected].
De door u opgegeven wegen/locaties worden geïnventariseerd. Op basis van de reacties wordt bepaald op welke wegen extra wordt gecontroleerd op snelheid. De politie houdt u op de hoogte van de inspanningen. Verwacht wordt dat in april/mei dit jaar de controles daadwerkelijk starten.Niet alleen de politie, maar ook burgers kunnen bijdragen aan het verbeteren van de verkeersveiligheid! Te hard rijden brengt uw medemens in gevaar, pas uw snelheid aan!
bron:Politie Zuid-Holland-zuid