BREDA: Een 29-jarige inwoner van Breda is in de nacht van donderdag op vrijdag door politiehond Yordy aangehouden. Rond middernacht kreeg de politie een melding dat er werd ingebroken in een personenauto aan de Meerten Verhoffstraat. Een politieagent met zijn herder werd naar de inbraak toegestuurd.

Ondertussen hield de meldkamer contact met een getuige die zicht had op de inbraak. Toen de agent ter plaatse was zag hij de verdachte in de auto zitten. Bij het zien van de politie glipte deze de auto uit en ging op de loop in de richting van de Singel. De agent riep de Bredanaar meerdere keren toe te blijven staan, maar daar voldeed de man niet aan. Op dat moment werd Yordy ingezet, die de achtervolging inzette. De Mechelaar bleek sneller te zijn en greep de man in zijn arm. Later bleek dat de Bredanaar een ruit van de auto had ingeslagen en geprobeerd had de auto te stelen. De verdachte is in verzekering gesteld. Hij raakte licht gewond aan zijn arm.

De regio Midden en West-Brabant heeft verspreid over de vier districten 38 hondengeleiders en 38 surveillancehonden in dienst. Zij worden ingezet bij (grote) evenementen en de dagelijkse noodhulpdiensten. Voor het politiewerk zijn herdershonden uitermate geschikt. Het honden zijn sociaal, werklustig en intelligent. Naast een Groenendaler, Mechelse en Hollandse herders heeft de regio Midden en West-Brabant als enige politieregio in Nederland een Rottweiler in dienst. Hondengeleiders en hun diensthond worden om de 2 jaar onderworpen aan een streng examen om samen de dienst uit te mogen voeren. De honden zijn samen met hun geleider in staat om mensen op te sporen, kleine en grote voorwerpen te zoeken en worden getraind in het aanhouden van verdachten.

Bron:Politie Midden en West Brabant