Tijdens de voetbalwedstrijden tussen de Israëlische ploeg Maccabi Tel Aviv en het Helders Elftal heeft zich na een kwartier in de eerste helft, omstreeks 19.45 uur, een incident met een politieke lading voorgedaan.  Vier mannen uit Den Helder met Palestijnse sympathieën rolden op de hoofdtribune, boven de spelersingang, een grote Palestijnse vlag uit.

Een politieagent vroeg de mannen de vlag te verwijderen. Zij weigerden dit aanvankelijk. Een tiental supporters uit Den Helder met Israëlische  sympathieën reageerden als door een wesp gestoken op de provocatie. Ze kwamen vanachter een doel en stormden de tribune op. Er vielen over en weer enkele klappen. De vele toeschouwers op de tribune reageerden geschrokken. De politie greep met een tiental agenten in en de vier Palestijnse supporters gingen met de agenten mee buiten het voetbalterrein. Ze verklaarden dat hun actie ludiek was bedoeld en dat ze geschrokken waren van de reacties. Hun namen zijn genoteerd en ze gingen naar huis.

Er zijn nog geen aangiftes van mishandeling gedaan. Aan de hand van videobeelden zal de politie bekijken of er een nader onderzoek moet plaatsvinden. De wedstrijd werd door de scheidsrechter 10 minuten stil gelegd. De wedstrijd was de laatste die werd gespeeld in het kader van het Maritiem-toernooi en eindigde in 2-2. Aan het toernooi deden ook Roda JC en NEC (toernooiwinnaar) mee.

bron:Politie Noord Holland Noord