Vrijdagavond 10 maart, omstreeks 22.45 uur werd gemeld dat vanaf het Stationsplein in Enschede een groene auto was vertrokken waarvan de bestuurder behoorlijk onder invloed verkeerde. Deze auto werd even later gesignaleerd op het Transvaalplein in Enschede en de bestuurder stapte uit. Hij, een 32 jr. Enschedeër, bleek behoorlijk onder invloed van de nodige alcoholische versnaperingen te zijn. Hiervoor werd hij aangehouden.

Bij de groene auto was ook een witte auto, waarvan de inzittenden, Enschedeërs van 19 en 24 jr. zich met de aanhouding bemoeiden en deze wilden verhinderen. Nadat assistentie ter plaatse was gekomen, konden de drie worden aangehouden. Hierbij werd het nodige verzet gepleegd en werden de politiemensen beledigd.

Door de 32 jr. werd een van de politiemensen met de dood bedreigd. Alledrie zijn overgebracht naar het bureau en daar voor de rest van de nacht opgesloten. De 32 jr. heeft eerst nog de ademanalyse ondergaan met als uitslag 2 promille. Zaterdag zijn de 19 en 24 jr. mannen afgehoord en heengezonden.Proces-verbaal wordt tegen hen opgemaakt. De 32 jr. is in na overleg met de officier van justitie in verkering gesteld i.v.m. de ernstige bedreiging van een politieman die hiervan aangifte heeft gedaan.
 
bron:Politie Twente