In de nacht van 7 op 8 oktober is een 50-jarige politieman om het leven gekomen bij een ernstig verkeersongeval in de buurt van Apeldoorn. Een 36-jarige collega raakte zwaar gewond.

Het ongeval vond plaats op 7 oktober rond 23.52 uur op de afrit vanaf de A50, vanuit de richting Zwolle, afslag Amersfoort. Een automobilist reed de afrit af en raakte een markeringsbord. De auto kreeg een lekke band en raakte van de weg.

De twee politieagenten gingen na de melding van het ongeval ter plaatse. Terwijl ze met de afhandeling bezig waren kwam een 51-jarige inwoner uit Apeldoorn de afrit afrijden.

In de flauwe bocht in de afrit kwam de auto in de berm terecht. De auto schoot terug naar de andere kant van de afrit en schepte daar de twee politieagenten. De auto botste vervolgens nog tegen de in de berm staande auto.

De 50-jarige agent overleed ter plaatse als gevolg van de aanrijding. De 36-jarige agent werd zwaar gewond overgebracht naar het ziekenhuis. Hij is inmiddels buiten levensgevaar. De beide bestuurders bleven ongedeerd.

De 51-jarige bestuurder uit Apeldoorn is aangehouden. De politie doet nader onderzoek naar de toedracht van het ongeval. Uit het onderzoek is al wel gebleken dat de bestuurder onder invloed van alcohol verkeerde. De ademanalyse wees uit dat het alcoholgehalte boven de wettelijk toegestane grens was op het moment van de aanrijding.

De afrit was enkele uren afgesloten in verband met het onderzoek.
 
bron:Politie Noord en Oost Gelderland