Nadat op zaterdagochtend 30 april bij de politie de melding binnenkwam dat graven op de begraafplaats in Gameren vernield waren, is direct een onderzoek ingesteld. Er bleken 19 graven te zijn vernield. De vernielingen bestaan hoofdzakelijk uit het ontwrichten van grafstenen. Hierdoor is aanzienlijke schade ontstaan.

De technische recherche stelde een sporenonderzoek in. Ook is een buurtonderzoek gehouden. Hiervoor zijn ruim 20 omwonenden benaderd. Inmiddels heeft de gemeente Zaltbommel aangifte gedaan van vernieling. Een aantal benadeelden heeft zich bij de politie gemeld. Benadeelden die dit nog niet hebben gedaan, worden gevraagd dit alsnog te doen.

De politie gaat er vooralsnog van uit dat de vernielingen in de nacht van vrijdag 29 op zaterdag 30 april hebben plaatsgevonden. De politie wil met name in contact komen met personen die op vrijdagmiddag en op vrijdagavond de begraafplaats hebben bezocht en die mogelijk iets opvallends hebben gezien. Zij worden dringend verzocht contact op te nemen met de politie op het telefoonnummer 0900-8844.

bron:politie Gelderland Zuid