De politie onderzoekt de overval die zaterdagavond rond 22.20 uur plaatsvond op het personeel van een bioscoop aan het Kerkplein in Malden. Rond dat tijdstip bedreigden twee mannen met bivakmutsen een medewerkster van de bioscoop. Daarbij is door de verdachten een wapen gebruikt. Bij deze ernstige diefstal met geweld is onder andere geld weggenomen, waarna de daders zijn gevlucht. Niemand raakte gewond.

Onmiddellijk na de overval heeft de politie een onderzoek ingesteld waarbij door de technische recherche naar sporen is gezocht. Daarbij is ook een speurhond in de omgeving ingezet. Vrij kort daarna is op de Broekkant het voertuig aangetroffen, dat gebruikt is bij de overval.
Politie zoekt getuigen
Gedurende de nacht zijn verschillende getuigen door de recherche gehoord. Net als vannacht, zal ook vandaag een buurtonderzoek plaatsvinden in de omgeving van de bioscoop en op de Broekkant. De politie wil graag in contact komen met personen, die mogelijk getuige zijn geweest van de overval of iets hebben gezien dat daarmee verband kan houden, en niet eerder met agenten hebben gesproken. Zij worden verzocht contact op te nemen met de politie op het telefoonnummer 0900-8844. Informatie kan ook worden doorgegeven via Meld Misdaad Anoniem, telefoonnummer 0800-7000.
bron: Politie Gelderland-Zuid