Vandaag wordt op het Amsterdamse hoofdkantoor van de UWV (Uitvoeringsinstelling Werknemersverzekeringen) een convenant gesloten tussen het vijfde district (west) van de politie Amsterdam-Amstelland en de UWV in het kader van het zogenaamde patserproject. Dit project richt zich met name op criminele en overlastgevende personen, die zichtbaar boven hun stand leven.

Het patserproject, dat wordt uitgevoerd onder regie van de politie Amsterdam-Amstelland is à©à©n van de onderwerpen waarbij nauw wordt samengewerkt tussen de Amsterdamse driehoek en de Belastingdienst.

Patsers hebben vaak dure auto´s, gouden sieraden, de nieuwste mobieltjes, meelopers en mooie meiden om zich heen. Daarnaast hebben ze meestal lak aan alle regels. Onduidelijk blijft hoe deze, vaak jonge mannen, aan het vermogen komen waarmee ze zo opzichtig pronken. Het is de bedoeling deze mannen te ontdoen van hun onverklaarbaar verkregen vermogen en hun negatieve aantrekkingskracht op jeugdigen te stoppen. De politie Amsterdam-Amstelland heeft daarom met diverse instanties de krachten gebundeld om te komen tot een integrale aanpak. De UWV heeft zich hierbij aangesloten en ondertekent vandaag een convenant.

Bron: Politie Amsterdam-Amstelland