De poorten van (particuliere) landgoederen in Nederland gaan weer open. 'Van Luchtkasteel tot Dassenburcht', biedt leerlingen van de basisschool de kans om op een landgoed in de buurt een kijkje te nemen en op een actieve manier te leren over de bijzondere natuur en het cultuurerfgoed van het landgoed. Aan het project, dat door SME Advies wordt geleid, doen inmiddels 70 landgoederen en 120 scholen mee. Dit is alleen mogelijk dankzij de inzet van 230 vrijwilligers.

 

Het vijfde jaar van dit bijzondere educatieve project voor basisscholen is dit jaar op Landgoed Keukenhof van start gegaan met een trainingsdag voor vrijwilligers, landgoedeigenaren en docenten van deelnemende scholen. 

Op 29 maart vindt een tweede trainingsdag plaats voor plaats vrijwilligers, landgoedeigenaren en docenten uit de regio op Landgoed Vilsteren zie www.sme.nl

Het project 'Van Luchtkasteel tot Dassenburcht' heeft een schoolbreed karakter. Groep 1 tot en met groep 8 kunnen meedoen. De school kan het landgoed "adopteren". Dit betekent dat alle groepen een landgoed in principe om het jaar bezoeken, waardoor een sterke band tussen het landgoed en de school ontstaat. Een school kan er ook kiezen met één of enkele groepen deel te nemen aan het project.

 bron:Stichting Milieunet