Met name onder jongeren tussen de 14 en 17 jaar is een weekje met leeftijdsgenoten zeilen of onder primitieve omstandigheden kamperen heel populair. Blijkbaar kan een week met kampvuur, een dropping en een vossenjacht de concurrentie met Spanje en Griekenland aan. De sfeer is tijdens een vakantiekamp dan ook onvergelijkbaar met die van een hotel of camping. Opvallend genoeg is de populariteit bij de jongere leeftijd (7-9 jaar) dit jaar minder groot.
De Stichting Vakantiekampen (SVK) organiseert al meer dan 25 jaar leuke en betaalbare vakantiekampen voor kinderen en jongeren tussen de 7 en 17 jaar. De afgelopen jaren is de belangstelling voor vakantiekampen toegenomen. Tijdens een week kamp verandert een groep kinderen uit verschillende delen van het land in een hechte club. In tegenstelling tot veel (sport)verenigingen en scholen komen op onze vakantiekampen kinderen uit alle geledingen van de samenleving bij elkaar. Dit bonte gezelschap in combinatie met begeleiders bij wie een leuke week voorop staat, is al jaren een succesformule. Veel deelnemers gaan dan ook jarenlang mee met onze kampen. De begeleiding, enthousiaste vrijwilligers tussen de 18 en 35 jaar, is veelal zelf in het verleden ook op kamp geweest.

Opvallend genoeg is de populariteit bij de jongere leeftijd (7-9 jaar) dit jaar minder groot. Een eenduidige verklaring hebben wij hiervoor niet, wel lijkt het zo te zijn dat in jaren waarin de Nederlandse economie aantrekt minder jonge kinderen meegaan. Waarschijnlijk besluiten meer ouders om aankomende zomer buiten Nederland op vakantie te gaan; uiteraard gaan de kinderen dan mee. In tegenstelling tot vorig jaar hebben wij dit jaar dan ook nog volop plek bij de jongste leeftijd. Net als in voorgaande jaren hopen wij in 2006 weer met volledig bezette groepen op kamp te gaan. Onderstaand een overzicht van onze vakantiekampen, de data en de huidige bezetting. Voor ouders die afhankelijk zijn van een uitkering biedt de SVK een aparte reductie (ca 50%) op de toch al lage prijzen. De SVK is een stichting zonder winstoogmerk; alle begeleiders en bestuursleden werken op vrijwillige basis. Meer informatie over onze vakantiekampen en de organisatie kunt u vinden op www.svk.nl. U kunt op deze website ook een brochure aanvragen en een aanmeldingsformulier downloaden.
Tot ziens bij een van onze vakantiekampen!

Vakantiekamp                                    Datum                          Bezetting                      Prijs

Tentenkamp Hoekelum 7-9 jr   22 t/m 29 juli                Nog volop plaats.         € 95,-
Tentenkamp Hoekelum 10-12 jr           29 juli t/m 5 aug            Helaas, vol.                  € 95,-
Tentenkamp Hoekelum 12-14 jr           5 t/m 12 aug                 Nog enkele plaatsen.    € 95,-
Tentenkamp Hoekelum 14-17 jr           12 t/m 19 aug               Helaas, vol.                  € 95,-
Actiefkamp 12-14 jr                             5 t/m 12 aug                 Nog enkele plaatsen     € 162,-
Zeilkamp I  14-17 jr                             22 juli t/m 28 juli           Nog enkele plaatsen     € 159,-
Zeilkamp II 14-17 jr                             29 juli t/m 4 aug            Helaas, vol.                  € 159,-
Zeilkamp III 14-17 jr                            5 aug t/m 11 aug           Helaas, vol.                  € 159,-
Hike & Bike 13-15 jr                           5 aug t/m 12 aug           Nog enkele plaatsen     € 165,-

bron:SVK