Vanwege een technische tegenslag door mankementen in het koelsysteem van de ijsvloer van Sleeping Beauty On Ice is de Europese premià¨re zaterdagavond in het Muziektheater inAmsterdam geannuleerd. De ijsshow is dusdanig spectaculair dat de kwaliteit van de ijsvloer van zeer hoog niveau moet zijn om de veiligheid van de kunstschaatsers te kunnen garanderen.

Aangezien de ijsvloer onvoldoende stabiel bleek te zijn, heeft Joop van den Ende
Theaterproducties besloten de premià¨re te annuleren en te verplaatsen naar maandagavond 4 juli, aanvang 20.00 uur. Op dit moment wordt de ijsvloer eruit gehaald en in zijn totaliteit opnieuw aangelegd onder auspiciën van de ijsmeester van het Thialf stadion. Apparatuur en mankracht van het collegabedrijf Holiday On Ice wordt ingezet.

Op vrijdagavond ontstonden er een drietal lekkages in de 15 km lange koelbuizen die de ijsbaan op temperatuur dienen te houden. Daardoor is er zeer veel koelvloeistof gelekt in het ijs waardoor de ijsvloer niet meer in optimale staat kon komen. Het gezelschap de Imperial Ice Stars touren reeds veertien jaar over de hele wereld, het is nog nooit eerder voorgekomen dat hun apparatuur hen op dusdanige wijze in de steek liet.

Vanwege het opbouwen van een compleet nieuwe ijsvloer, zijn de voorstellingen van
zondagmiddag en zondagavond 3 juli ook geannuleerd. TopTicketLine neemt contact op met de gasten die voor zondag 3 juli kaarten hebben gekocht. Deze kaarten blijven geldig voor een andere dag en kunnen kosteloos worden omgeboekt. Bezoekers voor de premià¨re van zaterdagavond zijn uitgenodigd voor maandag 4 juli. Gasten die onverhoopt niet konden worden bereiktzijn vanavond opgevangen in het Muziektheater met een drankje en een gratis programmaboek.

bron:Van den Ende