President Karzai van Afghanistan heeft dinsdag een bezoek gebracht aan het Nederlandse Provincial Reconstruction Team in Pol-e-Khomri in de provincie Baghlan. De commandant van het PRT, kapitein-ter-zee Peter de Harder en de Duitse generaal Kneip, commandant het Regional Command North, vergezelden hem.

In een toespraak zei de president het PRT bijzonder dankbaar te zijn voor het werk in de provincie. Specifiek ging hij in op de bijdrage die het PRT levert aan de veiligheid. Hij wees de aanwezigen er ook op dat het zaak is dat Afghanistan deze veiligheidstaak langzamerhand zelf op zich neemt.

Karzai was ’s ochtends onder meer aanwezig bij de officiële opening van een gereconstrueerde weg van Pol-e-Kohmri naar Kunduz, een belangrijke verkeers- en handelsroute. Hij sprak ook met een aantal lokale boeren en dorpsoudsten en geestelijken van Baghlan. Ook bezocht Karzai een school, waar hij uitgebreid sprak met kinderen. Later zei hij daarover dat alle kinderen de kans moeten krijgen naar school te gaan en later een goede baan te vinden. “Ze hebben hoge verwachtingen en wij zijn het aan hen verschuldigd het mogelijk te maken hun toekomstdromen te vervullen.” De sfeer tijdens het bezoek was warm en gemoedelijk. Na de lunch in het huis van de gouverneur van de provincie vertrok de president vanaf de Nederlandse compound.

bron:MinDef