The Press Association, het landelijke persbureau van het Verenigd Koninkrijk en Ierland, heeft de overname bekendgemaakt van het grootste onafhankelijke weerbedrijf van Europa, Meteo Consult.Meteo Consult is de toonaangevende leverancier van weersinformatie aan klanten binnen de scheepvaart, de gladheidbestrijding, de industrie en een groot aantal Europese kranten en radio- en televisiestations. Meteo Consult is in 1986 opgericht en staat bekend om zijn hoogwaardige en innovatieve weersverwachtingen.

Het hoofdkantoor van Meteo Consult is gevestigd in Nederland. Het bedrijf heeft dochterondernemingen in België, Duitsland en Spanje en gelieerde ondernemingen in Zweden, het Verenigd Koninkrijk en de Verenigde Staten. 
 
The Press Association is de grootste Britse leverancier van multimedianieuws en informatie en levert business-to-business mediadiensten aan de media en commerciële organisaties. 
 
De oprichter van Meteo Consult, Harry Otten, zal aanblijven als directeur en behoudt een minderheidsbelang in het bedrijf. Jennie Campbell, Divisional MD bij The Press Association, wordt de managing director van de Meteo Consult groep. 
 
De Press Association en Meteo Consult werken sinds 1997 samen in een succesvolle Britse joint venture PA WeatherCentre Ltd., waarin de meteorologische capaciteiten van Meteo Consult gecombineerd worden met de deskundige nieuwsvoorziening van The Press Association. PA WeatherCentre is uitgegroeid tot toonaangevend leverancier van weersinformatie en is vooral sterk vertegenwoordigd op de markt voor gladheidverwachtingen en de mediasector. 
 
Harry Otten zegt over de overname: 'Ik ben heel blij The Press Association als meerderheidsaandeelhouder bij Meteo Consult te kunnen verwelkomen. Met de betrokkenheid van The Press Association bij ons bedrijf zullen we onze groei op de internationale markten kunnen versnellen. We streven ernaar om een van de drie grootste weerbedrijven ter wereld worden.' 
 
Paul Potts, Chief Executive en Editor-in-Chief van The Press Association, wordt voorzitter van de Raad van Commissarissen van Meteo Consult. 'We werken al een aantal jaren met Meteo Consult samen en weten dat hun capaciteiten ten aanzien van hoogwaardige informatiediensten prima passen bij onze levering van snelle, eerlijke en juiste informatie. Deze overname onderstreept ons streven om een gediversifieerd informatiebedrijf te worden en te blijven groeien op de internationale markten', aldus Potts. 
  
bron:Meteo Consult