In het gebied rondom om het Hollands Spoor heeft Politie Haaglanden vrijdag 7 april opnieuw een preventief fouilleeractie gehouden. Tijdens de actie, die duurde van 18.00 tot 24 00 uur, werden 1283 personen gefouilleerd en 77 auto’s en scooters doorzocht op de aanwezigheid van verboden wapens. Hierbij werden in totaal 27 wapens aangetroffen (1x kelnermes,  2x knuppel, 1x hobbymes, 1x vlindermes, 5 messen,  1x schijnvuurwapen (=aansteker),  4 mes, 1x kogel, 1x zakmes, 1x keukenmes,  1x hamer,  1x revolver (nauwelijks van echt te onderscheiden), 7x werkmesje in beslag genomen.

Daarnaast werd er proces-verbaal opgemaakt voor het rijden zonder rijbewijs, 1x geen id-kaart, 1x belediging, 1x pony pack coke,  1x geen gordel, 1x radardetector, 1x een openstaand vonnis en 1 auto werd in beslag genomen wegens nog niet betaalde boetes. Tot slot een proces-verbaal voor het opgeven van een valse naam en geen rijbewijs,
In totaal werden 16 personen aangehouden voor verboden wapenbezit, drugs.
Taxi’s
Bij de controle actie werd ook de taxistandplaats nabij het Hollands Spoor gecontroleerd. 20 taxi’s werden aan de controle onderworpen. Voertuigen werden doorzocht en chauffeurs werden gefouilleerd. Een taxichauffeur werd aangehouden omdat hij een honkbalknuppel in zijn voertuig vervoerde.
A-select
Preventief fouilleren is bedoeld om incidenten met geweld te voorkomen en wapenbezit terug te dringen. Tijdens de actie worden zowel de locaties binnen het veiligheidsrisicogebied als personen die zich binnen het gebied bevinden a-select uitgekozen.  Agenten controleren kleding, maar ook tassen, rugzakken en andere bagage op wapens. Ook worden scooters, auto’s en fiets(tassen) doorzocht. Aangetroffen wapens en andere gevaarlijke voorwerpen worden in beslag genomen. Het gaat dan onder meer om vuurwapens, munitie, stiletto’s, valmessen, vlindermessen, boksbeugels, wurgstokken en werpsterren. Ook voorwerpen die kunnen dienen als wapen, zoals bijvoorbeeld een honkbalknuppel of een keukenmes, worden in beslag genomen.
Veiligheidsrisicogebied
Op 15 februari wees burgemeester Deetman van Den Haag het gebied rondom het Hollands Spoor voor zes maanden aan als veiligheidsrisicogebied. Daarmee heeft de politie de bevoegdheid gekregen om in dit gebied op bepaalde tijden preventief te fouilleren. Het Openbaar Ministerie bepaalt op welke momenten preventief fouilleren is toegestaan.

Het gebied rondom het Hollands Spoor is het gebied dat omsloten wordt door het Huygenspark, de Stationsweg, de Limburg Stirumstraat, de Jan Blankenstraat en het Stationsplein.
bron:Politie Haaglanden