(Persbericht)

Holland Engineering Consultants bv start 5e gesubsideerd kennisoverdrachtproject

Nieuwegein, 26 januari 2011 - Kenniscentrum voor ontwerpoptimalisatie Holland Engineering Consultants bv te Nieuwegein start vanaf vandaag het 5e M2i gesubsidieerde kennisoverdrachtproject. Onder de deelnemers bevinden zich bekende Nederlandse bedrijven zoals o.a. Dutch Space en Grass Valley. Onder de deelnemers is tevens een fabrikant van LED verlichting.

Sinds de opmars van LED verlichting is er een groeiende belangstelling vanuit deze branche voor deelname aan deze gesubsidieerde kennisoverdrachtprojecten omdat men eerder inzicht wil krijgen in het warmtegedrag van LED verlichting op omringende onderdelen en de behuizing. Belangrijk bij een LED ontwerp is dat de warmteontwikkeling van de LED lampjes efficiënt afgevoerd moet kunnen worden. In dit 5e M2i project zullen hiertoe diverse ontwerpen worden onderzocht in combinatie met verschillende materiaaleigenschappen teneinde een effectieve buis met LED verlichting te ontwikkelen. De zogenaamde LED-Tube zou dan de bestaande TL-buis kunnen vervangen.

Daarnaast zullen er in dit 5e M2i project simulatieanalyses worden gedaan rondom topologische optimalisatie, het spuitgietproces en de warmtehuishouding van elektronica.

Het 5e M2i gesubsidieerde kennisoverdrachtproject zal naar verwachting binnen enkele maanden afgerond kunnen zijn waarna het volgende M2i project al weer in de startblokken staat.

Neem voor meer informatie contact op met de heer Ir. Ronald Schouten, Project Manager bij HEC, [email protected] of 030 - 600 60 60.

Bekijk ook deze populaire persberichten

Trending

Popular