Ede 1 juli 2008 – Friends hygiene levert vanaf deze week het label North River van Cascades, een totaalassortiment aan geheel ecologisch verantwoord hygiënepapier. Hiermee is zij de eerste met een assortiment dat volledig bijdraagt aan het behoud van de natuur.

Het gebruik van “gewoon” toiletpapier heeft een negatief effect voor onze planeet. Voor de productie van 300 toiletrollen moet 1 boom gekapt worden van gemiddeld 100 jaar. North River van Cascades draagt bij aan het behoud van natuurlijke bronnen door middel van het gebruik van 100% gerecycled materiaal, waterbesparing, chloorvrij bleken en niet in de laatste plaats het beperken van energieverbruik en afval. Doordat Cascades jaarlijks 2,7 miljoen ton papier en karton recyclet, hoeven er voor het North River papier geen bomen gekapt te worden.

 

Geen drempels

Het is inmiddels bekend dat bedrijven en organisaties graag hun bijdrage leveren aan het milieu. Toch is het implementeren van biologische producten een ingewikkeld proces. Daarover zegt Bert Groen, commercieel directeur van friends hygiene: “we wisten vanaf dag 1 dat de North River producten perfect zijn voor de huidige markt, organisaties zitten te springen om duurzame producten en deze lijn is plug & play, oftewel in te voeren zonder enige drempel. Een ieder kan bijdragen aan een gezonde leefomgeving, een enorme stap in de goede richting om daar op een makkelijke manier aan deel te nemen”.  North River hanteert een universele maatvoering waardoor het geschikt is voor iedere dispenser dus ook voor iedere organisatie. Qua prijs is het niet duurder dan vergelijkbare producten, verder is de distributie van North River opgenomen door de grote logistieke namen van de Benelux. Friends hygiene levert ook stickers voor op de dispensers waarmee bedrijven kenbaar kunnen maken aan de gebruikers dat ze verantwoord papier hanteren.

 

Friends hygiene als groene leverancier

Friends hygiene is een nieuwe, zeer innovatieve specialist in hygiëneproducten en sinds deze week officieel Europees importeur van het North River assortiment. Friends hygiene is operatief onder de overkoepelende organisatie friends factory. Het afgelopen jaar hebben zij zich zelfstandig tot specialist in hygiëne papier gepositioneerd, actief in de markt van tissue, textiel, non-wovens en aanverwante producten. Trefwoorden als ‘innovatie, efficiënt en maatschappelijk verantwoord ondernemen’ staan hoog in het vaandel. Friends hygiene is continue op zoek naar nieuwe toepassingen voor een ‘groener’ assortiment want “wij willen concrete actie ondernemen en bijdragen aan het behoud van de natuur voor ons en de komende generaties” aldus Groen.

 

Over Cascades

Het Canadese Cascades produceert met North River in tegenstelling tot zijn grote concurrenten zoals SCA alle producten zonder één boom te kappen. Het bedrijf is in Canada de nummer 1 papier recycler en gebruikt meer dan 2,7 miljoen ton gerecyclede vezels per jaar, wat neerkomt op 30 miljoen gespaarde bomen. Voor meer informatie over de producent, kijk op www.cascades.com

 

Voor de film over het verbruik van papier kunt u kijken op:

http://www.friends-hygiene.nl/eco-film/

Wilt u weten hoeveel bomen u kunt besparen kijk dan op:

http://www.friends-hygiene.nl/bomencalculator/

 

 

(Niet voor publicatie) Noot voor de redactie

 

Voor meer informatie over dit persbericht en fotomateriaal:

HarverPro Creatieve Communicatie en PR

Robert Verhoeven

[email protected]

0348- 560 731

 

Voor meer informatie over North River

Friends hygiene

Bert Groen

[email protected]

0318 – 658 760  

Bekijk ook deze populaire persberichten

Trending

Popular