Zijne Koninklijke Hoogheid de Prins van Oranje heeft vrijdag 7 oktober 2005, in Almere een werkbezoek gebracht aan Lunchroom Tante Truus, een arbeidsintegratie- en werkervaringsproject voor mensen met een verstandelijke handicap.

De Prins van Oranje nam, in zijn hoedanigheid van beschermheer van het Oranje Fonds, bij Tante Truus het eerste exemplaar van het boek "Het Koninkrijk Ontmoet" in ontvangst. In het boek staan naast de Lunchroom nog 100 door het Oranje Fonds geïnitieerde ontmoetingen en projecten op het terrein van integratie en participatie beschreven.

Het Oranje Fonds realiseert dit jaar in het kader van het project "Nederland Ontmoet" in totaal meer dan 400 ontmoetingen tussen organisaties om ideëen uit wisselen over bijvoorbeeld het werven van vrijwilligers, deelnemers en geld en het opzetten van nieuwe activiteiten. Het initiatief vindt ook plaats op de Nederlandse Antillen en Aruba onder de naam "Aruba Ontmoet", "Saba Ontmoet" etc.  De 101 meest opmerkelijke ontmoetingen zijn opgenomen in het boek "Het Koninkrijk Ontmoet".

Op 19 november wordt "Nederland Ontmoet" afgesloten met de Landelijke Ontmoetingsdag. Het merendeel van de deelnemende organisaties houdt dan Open Huis voor mensen uit hun buurt. Doel is om mensen in contact te brengen met elkaar en met de vele bijzondere initiatieven die vaak onbekend zijn, maar om de hoek plaatsvinden.

bron:RVD