Hunne Koninklijke Hoogheden de Prins van Oranje en Prinses Mà¡xima wonen dinsdag 19 april in Aichi, Japan, de Nederlandse Dag bij van de wereldtentoonstelling EXPO 2005. Het thema van de EXPO 2005 is Nature's Wisdom. Ruim 125 deelnemende landen en organisaties geven hun visie op dit thema. Nederland presenteert zich op de EXPO 2005 met het motto Holland, Land of Water.

Het Nederlandse paviljoen laat onder meer zien op welke wijze in Nederland met water wordt omgegaan. In het centrum van het paviljoen ligt een groot vierkant vlak. Zodra de lichten uitgaan verandert dit vlak in een 'media-vijver' waar op een innovatieve manier filmbeelden in geprojecteerd worden. De beelden geven ook inzicht in de relatie die Nederland in de afgelopen 400 jaar met Japan heeft opgebouwd.
De gevel van het paviljoen toont het motief van twee grote Delftsblauwe tegels omlijst met tulpen. Delftsblauw komt ook terug in het interieur van het paviljoen waar een groot tegeltableau te zien is.

Voorafgaand aan het bezoek aan de EXPO 2005 bezoeken de Prins en Prinses zondag 17 en maandag 18 april Tokyo. Zondag bezoeken zij de Meiji Shrine.
Maandag hebben de Prins en Prinses een ontmoeting met Kroonprins Naruhito van Japan. Ook bezoeken zij die dag een sumo-trainingschool, het Mori Art Museum en het Panasonic Centre, waar een technologische visie op een toekomstige woning is te zien.

bron:Rijksvoorlichtingsdienst