Zijne Koninklijke Hoogheid de Prins van Oranje brengt van 10 tot en met 21 oktober werkbezoeken aan achtereenvolgens Vietnam en China. Met deze bezoeken, gericht op het waterbeheer in beide landen, geeft de Prins invulling aan zijn beschermheerschap van het Global Water Partnership.

Vietnam geeft concrete invulling aan de duurzaamheidagenda en tijdens het bezoek is er met name aandacht voor de waterprogramma's die in dat kader met steun van? ontwikkelingssamenwerking worden uitgevoerd. De Prins bezoekt bij Hanoi en Hue projecten waar duurzame ontwikkeling door middel van integraal kustbeheer centraal staat. In Ho Chi Minh City gaat de aandacht uit naar het integraal waterbeheer van de Mekong rivier. Daarnaast zal de Prins in deze stad ook een ontmoeting hebben met de deelnemers aan Nederlandse handelsmissies die Vietnam in dezelfde periode bezoeken en met hun Vietnamese vertegenwoordigers.

Tijdens zijn bezoek aan China oriënteert de Prins zich op de beheersproblemen van de Gele Rivier en de mogelijke duurzame oplossingen daarvan, waar zowel het Global Water Partnership als de Nederlandse watersector bij betrokken is. In Zhengzhou houdt de Prins een toespraak bij de openingsceremonie van het Gele Rivier Forum. In de omgeving van Yulin wordt een aantal anti-erosie projecten bezocht.

bron:RVD