ZKH Prins Willem-Alexander heeft dinsdag 24 mei een werkbezoek gebracht aan het Air Operations Control Station Nieuw Milligen van de Koninklijke Luchtmacht. Tijdens dit werkbezoek heeft de Kroonprins het Air Operations Control Training and Knowledge Centre officieel geopend.

Dit nieuwe opleidings- en kenniscentrum verzorgt alle opleidingen voor militaire luchtverkeersleiding en luchtgevechtsleiding binnen de Koninklijke Luchtmacht. Daarnaast organiseert het kenniscentrum opleidingen, cursussen en symposia op het gebied van Air Command and Control voor militaire instanties uit binnen- en buitenland. 
 
Na de ontvangst door de commandant van het Air Operations Control Station Nieuw Milligen, kolonel E.J. Burmeister, heeft de Prins de mensen die werken bij de luchtgevechstsleiding en de militaire luchtverkeersleiding bezocht. Tijdens dit bezoek is de Prins van Oranje geïnformeerd over de taken en werkzaamheden van beide operationele squadrons van het luchtmachtonderdeel.  
De Kroonprins was verder getuige van een oefening waarbij de procedures rondom en de afhandelingen van militaire en civiele vliegtuigen in het Nederlandse luchtruim duidelijk werden. Het werkbezoek werd afgesloten met een informeel samenzijn. 
 
 
bron:MinDef