Hare Hoogheid Prinses Annette van Oranje-Nassau, van Vollenhoven-Sekrà¨ve onthult dinsdag 1 november op Centraal Station Utrecht een beeld en een groot beeldscherm.

Daarmee start zij een actie van de Stichting MS Research. Het beeld wijst de reiziger op het beeldscherm erboven, waar hij of zij een sms naar toe kan sturen. De meerprijs van elk sms'je gaat naar de Stichting MS Research en wordt besteed aan onderzoek naar Multiple Sclerose. Daarmee is de stationshal een ontmoetingspunt voor s(ms).

Het beeld, l'Incontra (Ontmoeting), is door de Limburgse beeldhouwer Wim Steins speciaal gemaakt voor de Stichting MS Research. Het laat twee mensen zien: een vrouw die uit een zolderraam hangt en boven haar
- als op de richel van een dak - een man die mensen naar zich toe roept en naar boven wijst. Wie zijn vinger volgt, ziet het beeldscherm waar sms'jes naar gezonden kunnen worden.

Sms'en kan door MS (spatie) (bericht) in te toetsen en dat te verzenden naar nummer 2020. Het bericht is dan korte tijd zichtbaar op het beeldscherm. De meerprijs per sms komt ten goede aan het onderzoek ter voorkoming en genezing van Multiple Sclerose.

Multiple Sclerose (MS) is een ziekte van het centrale zenuwstelsel: de hersenen en het ruggenmerg. Het centrale zenuwstelsel kan bepaalde signalen niet goed verwerken, doordat de isolatielaag rond de zenuwbanen is aangetast. Een aantal lichaamsfuncties kan hierdoor niet meer of niet meer optimaal werken. De symptomen van MS zijn divers en vaak erg vaag. Slecht zien, spraakproblemen, evenwichts- en coà¶rdinatiestoornisssen, geheugenstoornissen en vermoeidheid zijn enkele van de veel voorkomende klachten. De ziekte begint meestal bij mensen tussen de 20 en 45 jaar, maar openbaart zich soms ook op kinderleeftijd. In Nederland hebben ongeveer 16.000 mensen MS.

De Stichting MS Research stimuleert en financiert onderzoek naar multiple sclerose. Haar doelstelling is het opsporen van de oorzaken van MS en het ontwikkelen van effectieve behandelwijzen. Ook informeert de Stichting over wetenschappelijke, medische en maatschappelijke aspecten van MS.

bron:RVD