Hare Koninklijke Hoogheid Prinses Laurentien der Nederlanden wordt zaterdagmorgen 18 juni 2005 geïnstalleerd als beschermvrouwe van de Vereniging Nederlandse Luister- en Braillebibliotheek (NLBB). De installatie vindt plaats tijdens de Algemene Ledenvergadering van de NLBB in Hotel Sofitel in Den Haag. Prinses Laurentien neemt de functie bij de NLBB over van Koningin Juliana die voorheen beschermvrouwe was.

Prinses Laurentien houdt tijdens deze bijeenkomst een toespraak over het belang blinden en slechtzienden kunnen beschikken over aangepaste leesvormen zoals brailleboeken, gesproken boeken en boeken in grootletterdruk. De Prinses zal daarbij de noodzaak van geletterdheid benadrukken.

De NLBB, voorheen de Nederlandsche Blindenbibliotheek, is in 1891 in Den Haag opgericht. Zij is de oudste en grootste bibliotheek voor blinden en slechtzienden in Nederland. De NLBB wil met het uitlenen van boeken en met informatie in een aangepaste leesvorm de persoonlijke ontwikkeling van visueel gehandicapten bevorderen en daarmee hun sociaal-maatschappelijke en culturele participatie in de samenleving stimuleren.

bron:RVD