Hare Koninklijke Hoogheid Prinses Laurentien der Nederlanden leest dinsdag 31 januari voor tijdens de tiende editie van Het Nationale Voorleesontbijt in kinderdagverblijf SZK Het Meeuwennest te Zoetermeer. De Prinses leest samen met acteur Noah Valentyn voor uit het Prentenboek van het Jaar. Met Het Nationale Voorleesontbijt starten De Nationale Voorleesdagen, een jaarlijkse campagne die gericht is op het stimuleren van voorlezen aan peuters en kleuters. Het is een initiatief van Stichting Lezen en wordt georganiseerd door Stichting CPNB.
Dit jaar is het thema ‘filmhelden’. Naast Noah Valentyn lezen ook acteurs en actrices als Thijs Römer, Birgit Schuurman en Antonie Kamerling voor tijdens het ontbijt in peuterspeelzalen,  kinderdagverblijven, basisscholen en bibliotheken in het land. Naast de filmhelden zijn ook andere nationale en lokale bekendheden te gast als voorlezer. De Nationale Voorleesdagen duren van dinsdag 31 januari tot en met zaterdag 11 februari 2006.

Het kinderdagverblijf SZK Het Meeuwennest waar Prinses Laurentien en Noah Valentyn voorlezen, bedoeld voor kinderen van nul tot vier jaar, werkt nauw samen met een kinderdienstencentrum en een dagopvang voor kinderen met een ontwikkelingsachterstand. Hierdoor komen de kinderen een natuurlijke manier met elkaar in contact. Zowel het dienstencentrum als de peuterspeelgroep maken deel uit van de Stichting Ipse, een organisatie die een breed pakket van zorg en diensten biedt aan mensen met een verstandelijke beperking in Zuid-Holland.
bron:RVD