Hare Koninklijke Hoogheid Prinses Margriet der Nederlanden is donderdagmiddag 14 september niet aanwezig bij de heropening van Museum Catharijneconvent te Utrecht.

Dit vanwege het overlijden van de heer W.J. van Vollenhoven, de broer van haar echtgenoot Prof. mr. Pieter van Vollenhoven.

Het museum voor christelijke kunst en cultuur in Nederland gaat weer volledig open na een jarenlange periode van ingrijpende verbouwing en herinrichting.

De uitgebreide collectie van het museum wordt door middel van diverse presentaties aan het publiek getoond. Het museum wil inzicht bieden in de invloed van het christendom op de samenleving en verwacht dat dit bijdraagt tot een beter begrip van onze huidige leefwereld. De presentaties van zowel de oude als hedendaagse kunst zijn tijdens de herinrichting zodanig vormgegeven dat zij aansluiten bij de eisen van deze tijd. Een belangrijk voorbeeld hiervan vormt de presentatie Feest! Weet wat je viert over de betekenis van de christelijke feestdagen.

Aziz, internationaal modeontwerper en performancekunstenaar, verzorgt op 14 september de openingsceremonie. De heer James Kennedy, hoogleraar contemporaine geschiedenis aan de Vrije Universiteit, spreekt op deze middag een rede uit.

Vanaf 15 september is het museum weer volledig open voor publiek.

bron:RVD