Hare Koninklijke Hoogheid Prinses Margriet der Nederlanden is vrijdag 10 en zaterdag 11 maart aanwezig bij de Paralympische Winterspelen in Turijn.

In mei 2005 is de Prinses toegetreden tot het erebestuur van het IPC (International Paralympic Committee). In deze hoedanigheid woont zij een gedeelte van de Paralympische Winterspelen bij.

Het IPC coordineert en faciliteert sinds 1989 naast andere internationale wedstrijden voor gehandicapte topsporters de Paralympische Zomer- en Winterspelen. Onder het motto 'Spirit in motion' streeft het IPC er naar te laten zien dat iedereen, ook met een handicap, in staat is door middel van sport succes te ervaren en zijn horizon te verbreden. Zo kan sport bijdragen aan de integratie van gehandicapten. Het erebestuur is ingesteld om deze boodschap wereldwijd mede uit te dragen.
De Paralympische Winterspelen is een topsportevenement waar 535 deelnemers uit 39 landen aan deelnemen. Dit jaar zijn er geen Nederlandse atleten vertegenwoordigd. De Paralympische Winterspelen zijn van vrijdag 10 tot en met zaterdag 18 maart in Turijn.
bron:RVD