Hare Koninklijke Hoogheid Prinses Margriet der Nederlanden en mr. Pieter van Vollenhoven brengen van 9 tot en met 14 mei 2005 op uitnodiging van de Canadese regering een officieel bezoek aan Canada. De aanleiding voor de uitnodiging is de 60e herdenking van het einde van de Tweede Wereldoorlog.

Prinses Margriet opent onder meer de tentoonstelling Gravures van Hollandse Meesters uit de 16de en 17de eeuw in het Musà©e des Beaux Arts. Beiden wonen komende week het Seminar From Liberation to Integration with a special emphasis on the European Constitution in het Institute for Canadian Studies/McGill Faculty Club bij. Ook zullen ze een bezoek brengen aan het Veteranenhospitaal Ste Anne de Bellevue. Een zeer speciaal evenement wordt het bijwonen van het vragenuurtje in The House of Commons van Canada. Ook staat een bezoek aan de Rockcliffe Park Public School op het programma, waar leerlingen en veteranen elkaar zullen ontmoeten.

Meer in de privesfeer ligt een bezoekje aan Stornoway, het huis waar Prinses Juliana woonde tijdens haar verblijf in Canada gedurende de Tweede Wereldoorlog

Het bezoek wordt afgesloten met een kranslegging bij het National War Monument in aanwezigheid van de minister van Veteranen Zaken, Albina Guarnieri en het bijwonen van een bijeenkomst in Drill Hall, waar een ontmoeting plaatsvindt tussen regerings- en hoofdstedelijke functionarissen, veteranen en (Nederlandse) vertegenwoordigers van organisaties en personen die een band hebben met Nederland.
 
bron:RVD