Hare Koninklijke Hoogheid Prinses Margriet der Nederlanden neemt zondagmiddag 8 mei 2005 in Apeldoorn het Nationaal Defilà© van Veteranen af. Naast de Gouverneur-Generaal van Canada, mevrouw Adrienne Clarkson, zijn ook Mr. Pieter van Vollenhoven en Zijne Hoogheid Prins Floris aanwezig bij het defilà©. In deze parade lopen naar schatting tweeduizend veteranen uit Canada, Groot-Brittannië, Amerika en Polen mee.

Elke vijf jaar wordt in Apeldoorn het Nationaal Defilà© van Veteranen gehouden. Het jaar 2005 is in Canada uitgeroepen tot het Jaar van de Veteranen. De Canadese overheid wil stilstaan bij de rol die de Canadezen 60 jaar geleden in de Tweede Wereldoorlog hebben gespeeld. Van 2 tot en met 10 mei worden in Nederland voor de Canadese Veteranen diverse herdenkingsbijeenkomsten en vieringen georganiseerd. De Gouverneur-Generaal van Canada brengt in dit kader samen met haar echtgenoot een bezoek aan Nederland.

Het defilà© start om 14.00 uur bij Paleis Het Loo. De route van het defilà© gaat vervolgens via de Loolaan, de Kerklaan, en Deventerstraat naar het Marktplein.
 
bron:RVD