Op 27 mei a.s., tijdens een feestelijke bijeenkomst in het Stadhuis van Leeuwarden, zal H.K.H. Prinses Margriet der Nederlanden de officiële openingshandeling van het gerestaureerde Stadhuis verrichten. De openingshandeling heeft een historische relatie met de eerste steenlegging in 1715. De eerste steen van het Stadhuis werd destijds gelegd door prins Willem Hendrik Karel Friso op de leeftijd van drie jaar en zeven maanden(zoon van prins Johan Willem Friso)en zijn moeder prinses Maria Louisa (in de volksmond Marijke Meu genoemd).

De openingshandeling op 27 mei, vindt plaats op het bordes van het Stadhuis. Na afloop wordt prinses Margriet rondgeleid door het Stadhuis.

De feestelijke bijeenkomst en de receptie op 27 mei zijn voor genodigden, omdat slechts een beperkt aantal mensen tegelijk in het Stadhuis aanwezig kan zijn. Daarom vindt 's avonds voor het Stadhuis en de Hoofdwacht een muziekfestival voor iedereen uit Leeuwarden plaats: 'de Promenade voor het Stadhuis'. Een tiental artiesten en bands uit Leeuwarden en directe omgeving treedt op, op twee podia. Het programma wordt binnenkort gepubliceerd. Het festival duurt van 21.00 uur tot 23.00 uur.

Zaterdag 28 mei is het Open Huis in het Stadhuis. Van 09.00 uur tot 16.00 uur is het Stadhuis open voor belangstellenden. Te bezichtigen zijn de werkkamers van burgemeester en wethouders, de nieuwe raadzaal en natuurlijk dà© trouwlocatie van Leeuwarden: de Oranjezaal. In alle zalen en kamers krijgen de bezoekers een toelichting op wat er te zien en gerestaureerd is.

bron:Gemeente Leeuwarden