Hare Koninklijke Hoogheid Prinses Máxima der Nederlanden woont dinsdagmiddag 11 april in het Amsterdams Historisch Museum de opening bij van de tentoonstelling 'Anne Frank - haar leven in brieven'.

Deze tentoonstelling gaat over Anne Frank als briefschrijfster. Anne’s kinderbrieven vertellen samen met haar dagboekbrieven het verhaal van een meisje dat zich - tegen de achtergrond van een stad in oorlogstijd - ontwikkelt van een briefschrijfster uit de Amsterdamse Rivierenbuurt tot een auteur van wereldformaat.
Anne Frank schreef haar beroemde dagboek in de vorm van brieven. Daarvóór schreef zij al regelmatig kaartjes en brieven aan familie en vrienden. Twintig van deze kinderbrieven zijn door Annes neef Buddy Elias en het Anne Frank Fonds te Basel speciaal voor deze tentoonstelling ter beschikking gesteld aan de Anne Frank Stichting. De originele brieven worden voor het eerst getoond aan het publiek.
Foto’s, documenten en objecten illustreren de sfeer van een aanvankelijk onbezorgde jeugd rond het Amsterdamse Merwedeplein, en de overgang naar die van een stad in oorlogstijd. Overlevenden en andere getuigen vertellen over hun ervaringen van toen en hun herinneringen aan Anne Frank. De onderduikperiode wordt onder meer verbeeld met een impressie van Annes kamertje en een multimediapresentatie van citaten uit het dagboek.
bron:RVD